singapore... Sunday, June 27, 2010


pada date bile ntah..aku g singapore gamble gile balik hari siap..hahaha..a day b4 aku g tuh..iaitu mlm sebelumnya..kitorang masih discuss..xtau nak g mana..sbb plan konon2 nak hangout tmpat2 jauh..nanti dah kawin susah..hahhaa..so..last2 pikir2,gamble gak g singapore malam tuh..

naik kete membe aku a.k.a adi..tolak dari kl kui 11 pm..pit stop kat klia tukar duit(ngan ntah mahal ke murah money changer tuh balun je) selepas mik sorang lagi membe aku a.k.a fawaz..huhu..time tuh pon dah lalok da..hahaha..membe aku sorang ni drive..katenye gilir2..tapi aku balun tido sampai jb..haha..yeah..siap bangun kejap2 tanya membe ok ke x..hahaha...sesampai jb..ngan mata lebam yg sememangnya lebam,kitorang pit stop kat satu hotel ni ..lupa dah name..nak tanya parking leh x sehari ngan tumpang bilik hotel for 4 hr je..then mamat hotel tuh g balun 1++ utk bilik selama 4 jam..damn..kitorang tolak n kate nak tumpang toilet ngan surau..leh landing free..hehee..

sesiap je..terus menapak ke railway station..tipsnye..cap kene byr SGD50..bus lambat weh..so naik train je..guest wut..RM 3 JE dowh perlaki...haha...

sesampai je kat Tg Pagarnye stesen ,terus menapak kat Tg pagar nye lrt la lebih kurang setelah sesat n byk tanya uncle2 kat situ..kitorang notice kan..byk makcik yg bwk cab..laju dowh layan corner..hahaha..






























...then..amik train ke Harbour front station...then amik train Sentosa express...kat sini ade byk park..yall can try google..aku dah lupa..haha..sampai2 xbukak lagi..damn..pas bincang2..layan la cabel car ngan sume lakinya..damn..pastu lumba kete siap..haha..aku menang lagi..tipu je..nk buang mase..

















then..kami ke universal studio dimana duit pon tarak n no time actually..hehe..pose ngan patung bende ntah..n chow!!haha..



dari situ ke clarke quay..menapak weh sambil muka dah mcm zombie da..tgk orang nampak belah 3 siap..xtido weh..maklum la penat keje kilang je kan..haha..agak peace sket tmpat ni...byk gak shoplot yg best..river cruise le tahan gak...





























then g mall nih pe name ntah..mamai weh..membe aku cakap ye..aku angguk je..layan street kat situ..
































last2 amik spot makan kat murtabak singapore..layan gak r..SGD 6 je kot..haha..pastu amik cab ke stesen taxi ke JB..lagi mahal weh naik cab dari situ..SGD 1++ gak r..nak naik train dah weng dah..hahaha..time blk kol 1830 gak r sampai JB..amik kete trus chow dimana aku lak kene drive smpai air keroh je..hehe..
so far..ok gak la nak g singapore ni..mahal sket je..bawak air sendiri dowh..anythin nak detail le la email kat aku..huhu..Bandung lak pasni..









0 comments:

About This Blog

Footer

A blog on travel living,music scene,malaysia,arts and more....

Search This Blog

Loading...