My camera.. Sunday, September 19, 2010

Ini antara koleksi editing aku..hehe..main tibai jew..sbnarnya nak seriuos..tapi x mampu nak beli gadget mahal2..skali lense riban la..sume pic amik pakai 50mm je..mula2 jeles gak tgk membe..ntah mcm mane ade sen beli lense tuh..tapi xde hal la..aku try je..tapi ade sket la rase nak serious..huhu..tgk nanti..

kebanyakan pic amik pakai av mode je..tu pon setting kelam kabut..tapi yg best suh tunang jadi model..hahaha..save bai..n both of u will be more bonded tau..sure punya..hahaha..tapi dia pon ok..janji blanje makan la pas posing kat cuaca malaysia yg cambest nih...

pasal editing lak pkai photoshop cs4 portable..blaja kat youtube je..hehe..cuma kalo korang nak pelbagai creatifnya,download la gradiant map ngan brush nye sample..byk kat google tuh..nanti aku post link..huhu..
kebanyakan sample amik kat tutorial ni ha..step by step gak la dia ajar..cume..yall kene ingat.every pic yg kite amik,then edit pakai photoshop n based on sample tutorial,confirm akan lain settingnya..maksudnya..klu sample pic adjust level sampai 100,yall jgn tgk figure kat photoshop tuh,tgk pic kite make sure ade iras2 sample..haha..try la dulu bru tau..pic bwh ni sume dari sample web yg dilink tuh..:-)




Sugen's wedding;-->kat area assunta nih..gamble je g depan snap few pic..haha..gaban la..


ni pon kat kuantan ..tapi kat jalan berserah..














ha..ni kat langat murni dengkil bersama fadil a.k.a si putih..kene pau ngan kakitangan otai ladang sawit..
































































ni beruk kat teluk cempedak kuantan..depa mmg suai la jadi kaki pau kat CM tuh..hehe..





























link2 lain klu nak free download brush & gradiant ni grdiant n tutorial effect ; untuk brush leh try tekan sini dol..huhu..ade byk lagi..leh google je..cara nak upload brush korang g kt brush-preset manager- load..senang kan?hahaha..
art

0 comments:

About This Blog

Footer

A blog on travel living,music scene,malaysia,arts and more....

Search This Blog

Loading...