Bandung 2010 part 1 Monday, January 17, 2011

kali ni plan g bandung 2010 gamble je tapi ade usha gak dulu sket2 tempat nak g..bab2 nak survey ni plg malas..hahaha..schedule flight kul 0900..nasib baik sewa umah kat dengkil..soh abe asem dak umah aku ngantor aku g airport LCCT..







sesampai je jakarta airport Soekarno-Hatta, terus gegas g beli ticket bus,ade satu kaunter bus lupe dah nama dia yg mana terletak di depan pintu airport kat ngan A&W..harga dalam rp75000..sebenarnya ada 3 choice klu nak g bandung dari airport..bus-train-cab.Bus agak murah cume dia macam cabin kat site office aku..haha..tapi ade toilet n leh isap okok..hehe..tapi jalan jam cam kat jln tun razak kul 6pm..klu naik train orang cakap view gempak abis..mase aku naik bus leh nampak rail train lalu celah bukit siap..selekoh lebih 360 degree ..haha..

Train

There are two trains to go to Bandung daily:
ARGOGEDE (Argo=Mount;Gede=Big)departs from Gambir station (jakarta) at 6.30;10; 11.15;13.40; 17.50 and 19.30. While from Bandung to Jakarta at 6.30;7.35;10.25;14.35;16.25 and 18.05
Ticket : Rp.75.000 (app.30 RM).
Bilik tandas ader lah…it’s cukup selesa I guess.

PARAHYANGAN (means Kahyangan) leaves Jakarta at 5.10;7.40;8.25;12.20;14.35;16.50;17.15 and 20.35. Back to Jakarta from Bandung at 4;5;6;8.30;11.15;13.30;17 and 19
Ticket Rp.45.000 (18 RM)

klu naik cab (bluebird)mahal tapi selesa la.macam aku nak straight g bandung so naik bus pon dah ok..nanti dia stop kat bandung supermall..klu korang nak g round jakarta naik cab bluebird je..mase otw naik bus tuh leh r tgk setingan kiri kanan ngan air sungau color kopi radix..hahaha..sian gak tgk budak2 jual kat tepi highway siap..air ka paper ka..sume ade..sbb pe jual kat highway..sbb JAM gle..hahaha..oh lupa..mase kat airport tuh aku beli simcard indon..senang nak contak..topup dia paggl pulsa..korang topup rm 10=~rp30000 dah ok utk 5hr 4 mlm..time kat airport ni gak kitorang confirm ngan supir=rp400000 sekali ngan minyak,ticket parking mase kat jenjalan bandung nanti..comtinue a8..






link pasal jadual train


Continue-Bandung 2010 part 2

0 comments:

About This Blog

Footer

A blog on travel living,music scene,malaysia,arts and more....

Search This Blog

Loading...