Bandung 2010 part 2 Sunday, January 30, 2011


@Warung nasi khas sunda asli laksana


So..sesampai je stesen bus primajasa kat bandung(nearby bandung supermall)..dimana kawan tunang aku dah standby nak amik..tq byk2 kepada sofyan + dessy (org bandung + jakarta nih) amik kitorang..pastu terus g makan kat tempat nih nama dia Warung nasi khas sunda asli laksana(nasi khas siap..hahaha)..tgk dari luar cam menarik..kat cni nasi berlaauk ala2 padang jugak..tapi gravey tarak..sambal belacan plak rasanya seperti belacan chow kit + pasar selanyang + gombak=super sambal..pedas weh!!hahaha..pastu kawanku yang berasal dari indonesia tu offer la makan satu lauk ni..usha mcm bebola cheese..jap g rase cam telor bola..asalnya otak lembu!mak aih..time tu terbayang haa lembu kat dengkil tiap2 hari2 usha..damn...hahahaha...tapi..agak lazat disitu..mmg di suggestkan..dekat je ngan bandung supermall..
@Cascade FO


Selepas makan,kami decide nak g usha FO sket..alang2 lalu depan FO heritage ngan cascade..singgah sebentar..suggest kat korang jgn beli dulu mase hari pertama..pantang!!usha dulu weh..jap g menyesal..3 jacket aku beli hari yg lain2..damn..mesti ade lagi lawa n murah nanti..bwk lek lu..huhu..kat dua2 FO nih agak menarik..tapi..mcm biasa je la..time nih ade sale kat depan FO cascade..bantai 2-3 bju..murah weh..


@ Orange Hotel

Pastu bergerak ke orange hotel..hotel ni agak jauh dari jln2 FO yg famous (setiabudi,dago & riau)..so x suggest g cni...sbb kat jln2 terseb
ut ade hotel yg sama harga + dekat..nih sbb membe aku dah booking dari kl...sesampai je kat orange hotel boleh lak dia kate bilik penih..mencanak tggu bilik kosong ngan gamba horror kat dalam umah...hahaha..orange hotel ni mcm banglo tau..kira wat banglo hotel la..pas2 bincang owner g bawak hotel lain..lagi jauh sket..nak menghala ke tangkuban perahu..












@ time ni tgh tggu owner orange hotel decide nak bg hotel pe kat kitorang..damn..lame weh..














@hotel darul jannah

nama ia hotel darul jannah..kat ngan sekolah pondok..kat cni diasingkan laki2 n gurl2..agak selesa..harga sudah lupa..tapi masih bawah rm 100..hehe..
Bgun pagi jam 0700 get ready nak g tangkuban perahu + kg daun + shoppin..supir dah tggu nag gerak dalam 0900..g breakfast yg disediakan agak menarik..nasik + ayam + keropok..err..xde kuah..haha..feel bgun pg kat cni best..mcm kat kg b
aru..aman..hehe..





















@lek lu..mek pic sepam sblom berangkat ke tangkuban perahu..









Continue-Bandung 2010 part 3

0 comments:

About This Blog

Footer

A blog on travel living,music scene,malaysia,arts and more....

Search This Blog

Loading...